mobile-menu-icon
Menopause_badbreath_banner

VAIHDEVUODET JA
PAHANHAJUINEN
HENGITYS

menopause-badbreath-thumbnail

VAIHDEVUOSILLA ON YHTEYS PAHANHAJUISEEN HENGITYKSEEN

Kuumat aallot, painonnousu ja epäsäännöllinen kuukautiskierto ovat tavallisimpia vaihdevuosioireita. Mutta tiesitkö, että myös vaihdevuodet ja pahanhajuinen hengitys liittyvät toisiinsa? Itse asiassa kaikki hormonitason vaihtelut voivat häiritä suun normaalia bakteeritasapainoa ja samalla kasvaa riski hampaiden reikiintymiseen, iensairauksiin ja pahanhajuiseen hengitykseen. Reilua tai ei, mutta naisten on oltava tarkempia suun terveydestään kuin miesten, erityisesti kuukautisten, murrosiän, raskauden ja vaihdevuosien aikana.

Mistä pahanhajuinen hengitys vaihdevuosina johtuu?

Kun kehon hormonitasapaino vaihtelee, se vaikuttaa syljentuotantoon, mikä puolestaan voi aiheuttaa suun kuivumista. Tämä vaikuttaa kielteisesti suun terveyteen, koska sylki puhdistaa suuta ja huuhtelee bakteereita mukanaan. Jos bakteerit ja plakki saavat rauhassa muodostua kuivassa suussa, seuraa yleensä pahanhajuista hengitystä. Vaihdevuosien aikana myös luuntiheys pienenee nopeammin, mikä puolestaan vaikuttaa leukaan ja voi johtaa hampaiden reikiintymiseen ja pahanhajuiseen hengitykseen.

Miten pahanhajuista hengitystä voi ehkäistä vaihdevuosina?

Vaihdevuosia ei voi estää, mutta pahanhajuista hengitystä voi kyllä ehkäistä. Hampaat ja suu kannattaa tarkistuttaa hammaslääkärin vastaanotolla säännöllisesti. Samalla on helppo ottaa esille suuhun ja hengitykseen mahdollisesti liittyvät huolenaiheet. Hyvä suuhygienia on ratkaisevassa asemassa pahanhajuisen hengityksen estämiseksi!

Jos kärsit kuivasta suusta, kysy apua apteekista. Lue lisää aiheesta Kuiva suu ja pahanhajuinen hengitys täällä.

SB12-tuoteperhe voi auttaa saamaan raikkaan hengityksen pidempään, tutustu SB12-tuotteisiin täällä.