• USEIN KYSYTTYÄ
  SB12

 • Mihin perustuu lupaus raikkaasta hengityksestä 12 tunniksi?

  Mihin perustuu lupaus raikkaasta hengityksestä 12 tunniksi?

  Tieteeseen.

  SB12 kehitettiin Oslon yliopiston hammaslääketieteen laitoksella. SB12:n patentoitu koostumus ehkäisee pahanhajuista hengitystä aiheuttavien rikkikaasujen (VSC) muodostumista.

  Rikkikaasut aiheuttavat epämiellyttäviä hajuja, kun bakteerit hajoittavat ruoantähteitä hampaiden välissä, ientaskuissa ja kielen takapinnalla.

  SB12:n teho perustuu sinkkiasetaatin ja klooriheksidiinin yhteisvaikutukseen, joka on voimakkaampi yhdisteenä kuin yksittäisten aineiden vaikutuksena. Vaikuttavien aineiden yhteisvaikutus tekee mahdolliseksi yksittäisten ainesosien matalat pitoisuudet8, 9, 15

  • Klooriheksidiini hajottaa rikkimolekyylejä, jolloin sinkki pääsee tehokkaammin sitoutumaan rikkiyhdisteisiin. Lisäksi klooriheksidiinillä on antibakteerinen vaikutus bakteerien limakalvoihin. Klooriheksidiinin ainutlaatuinen kyky kiinnittyä suun pinnoille, kieleen ja hampaisiin säilyttää SB12:n raikastavan tehon pitkään. Huomaa myös, että klooriheksidiinipitoisuus on niin matala, ettei se aiheuta hampaiden värjäytymiä.
  • Sinkkiasetaatti on sinkin tehokkain muoto rikkikaasuihin (VSC). Sinkki sitoutuu jakautuneisiin rikkimolekyyleihin muodostaen liukememattomia, tuoksuttomia yhdisteitä, jotka syljetään pois suuveden kanssa tai nielaistaan. Lisäksi sinkkiasetaatti vaikuttaa suoraan rikkikaasujen tuotantoon.

   

   

  Lähteet:

  8 Thrane P, Jonski G, Young A, Rölla G. A New Mouthrinse Combining Zinc and Chlorhexidine in Low Concentrations Provides Superior Efficacy Against Halitosis Compared to Existing Formulations: A Double-Blind Clinical Study. J Clin Dent (2007) 18: 82-86.


  9 Thrane P, Jonski G, Young A, Rölla G. Zn and CHX mouthwash effective against VSCs responsible for halitosis for up to 12 hours. Dental Health (2009) 48:2-6.


  10 Thrane P, Jonski G, Young A. Comparative effects of various commercially available mouth-rinse formulations on halitosis. Dental Health (2010) 49: 6-10.

  11 Saad S, Greenman J, Shaw H. Comparative effects of various commercially available mouthrinse formulations on oral malodor. Oral Diseases (2011) 17: 180-186.


  12 Ademoviski et al. Comparison of different treatment modalities for oral halitosis. Acta Odontol. Scand. (2012) 3: 224-233

 • Miten SB12 antaa rahalle vastinetta ?

  Miten SB12 antaa rahalle vastinetta ?

  SB12 ei ainoastaan peitä pahanhajuista hengitystä vaan ehkäisee sitä. SB12 poistaa ja ehkäisee pahanhajuista hengitystä aiheuttavia rikkikaasuja (VSC) suuontelossa. Tästä tuloksena on raikas, miellyttävä hengitys.

  SB12:n patentoitu koostumus on niin tehokas, että käyttämällä SB12-suuvettä saat heti raikkaan hengityksen 12 tunniksi.

  Kun käytät SB12-suuvettä aamulla ja illalla, saat raikkaan hengityksen 24 tunniksi. Mietipä, ikävä ”aamuhengitys” on historiaa! Koe olosi varmaksi kaikissa tilanteissa.

 • Mistä tulee nimi SB12?

  Mistä tulee nimi SB12?

  SB12 tulee sanoista Safe Breath for 12 hours eli raikas hengitys 12 tunniksi. Tuotelupaus on siis jo SB12:n nimessä ja 12 tunnin raikas teho on tieteellisesti tutkittu.

 • Miten SB12 toimii?

  Miten SB12 toimii?

  SB12-suuveden vaikuttavat aineet, sinkkiasetaatti ja klooriheksidiini, muodostavat tehokkaan ja ainutlaatuisen yhdistelmän, joka neutraloi pahanhajuista hengitystä aiheuttavat aineet ja prosessit. SB12:n ainutlaatuinen ja patentoitu koostumus kiinnittyy suun limakalvoille, hampaisiin ja kieleen varmistaen ensiluokkaisen raikkaan hengityksen 12 tunniksi. SB12 on tieteellisesti tutkittu käyttäen laitteita, jotka on erityisesti suunniteltu mittaamaan pahanhajuista hengitystä aiheuttavia suun rikkikaasuja. Nämä tieteelliset tutkimukset yhdessä kliinisten kokeiden kanssa todistavat SB12:n olevan tehokas, pitkävaikutteinen ja turvallinen päivittäiskäytössä.

 • Sisältääkö SB12 fluoria?

  Sisältääkö SB12 fluoria?

  Kyllä, SB12 Duo ja White -suuvedet sisältävät 0,2% natriumfluoridia, ja SB12 Mint&Menthol ja Mild -suuvedet sisältävät 0.05% natriumfluoridia.

 • Kuinka usein minun tulisi käyttää SB12-suuvettä?

  Kuinka usein minun tulisi käyttää SB12-suuvettä?

  Mitään virallista rajoitusta ei ole, mutta purskuttelemalla SB12-suuvettä aamulla saat ensiluokkaisen raikkaan hengityksen 12 tunniksi. 24 tunnin vaikutuksen saamiseksi purskuttele aamuin illoin.

 • Sopiiko SB12 raskaana oleville?

  Sopiiko SB12 raskaana oleville?

  Kyllä, SB12 on turvallista käyttää raskauden aikana. Noudata SB12-pullossa olevaa käyttöohjetta.

 • Tehoaako SB12 aamulla herätessä olevaan pahanhajuiseen hengitykseen?

  Tehoaako SB12 aamulla herätessä olevaan pahanhajuiseen hengitykseen?

  Pahanhajuinen hengitys herätessä (“morning breath”) johtuu syljen erityksen vähenemisestä yöunien aikana. Syljen eritys auttaa puhdistamaan suun ruuan tähteistä ja pahanhajuisista bakteereista. Yöunen aikana syljen eritys vähentyy ja suu kuivuu. Pahanhajuinen hengitys herätessä on normaalia ja sitä esiintyy kaikilla, mutta on tietysti miellyttävämpää herätä ilman pahanhajuista hengitystä ja pahaa makua suussa. SB12-suuveden purskutteleminen ennen nukkumaanmenoa voi auttaa ehkäisemään pahanhajuista hengitystä herätessä. Tutkimukset osoittavat, että sinkin ja klooriheksidiinin yhdistelmä neutraloi tehokkaasti VSC-rikkiyhdistelmiä (Volatile Sulphur Compounds). Näitä rikkiyhdistelmiä muodostuu suuontelossa, kielen takaosassa ja hampaiden välissä, kun bakteerit pilkkovat ruoantähteitä. Ehkäisemällä näiden rikkiyhdisteiden muodostumista SB12 vähentää merkittävästi hengityksen epämiellyttävää hajua herätessä.1

  references: Dental Health Volume 48 May 2009 No 3 of 6

 • Sisältääkö SB12 alkoholia?

  Sisältääkö SB12 alkoholia?

  Kyllä, mutta SB12-suuveden alkoholipitoisuus on hyvin matala: Duo ja Mint&Menthol 1,2%, Mild 1,8%. SB12 White -suuvesi on täysin alkoholiton.

 • Liittyykö SB12-suuveden käyttöön ikärajoituksia?

  Liittyykö SB12-suuveden käyttöön ikärajoituksia?

  SB12 ei sovellu alle 12-vuotiaille. Noudata SB12-pullossa olevaa käyttöohjetta.

 • Mistä voin ostaa SB12:ta?

  Mistä voin ostaa SB12:ta?

  SB12 on saatavilla apteekeista.

 • Miksi käyttäisin SB12 White -suuvettä?

  Miksi käyttäisin SB12 White -suuvettä?

  Ruoka ja juomat, kuten kahvi, punaviini, tee, marjat ja monet muut ruoka-aineet aiheuttavat hampaiden värjäytymistä ja tummentumia. SB12 White poistaa tehokkaasti värjäytymiä tehden hampaista valkoisemmat ehkäisten samalla uusien värjäytymien syntymistä kahden viikon päivittäisessä käytössä.

 • Miten SB12 White poistaa tahroja ja värjäytymiä?

  Miten SB12 White poistaa tahroja ja värjäytymiä?

  SB12 White sitoo yhdisteitä, jotka aiheuttavat hampaiden värjäytymistä, ja tekee yhdisteistä vesiliukoisia, jolloin värjäytymistä pääsee helpommin eroon. Lisäksi SB12 White suojaa hampaita uusilta tahroilta, kun käytät suuvettä päivittäin. 

 • Vahingoittaako SB12 White hampaita?

  Vahingoittaako SB12 White hampaita?

  SB12 White ei sisällä hankaavia tai hapettavia ainesosia, joten se ei vahingoita hammaskiillettä. 

 • Kuinka SB12 White vahvistaa hampaita?

  Kuinka SB12 White vahvistaa hampaita?

  Kaikki SB12-suuvedet sisältävät fluoria. SB12 White sisältää 0.2% fluoria, joka vahvistaa hammaskiillettä ja ehkäisee siten reikiintymistä.

 • Poistaako SB12 White myös pahanhajuista hengitystä?

  Poistaako SB12 White myös pahanhajuista hengitystä?

  SB12 White sisältää saman tehokoostumuksen sinkkiasetaattia ja klooriheksidiiniä kuin muutkin SB12-suuvedet. SB12:n patentoitu koostumus ehkäisee pahanhajuista hengitystä aiheuttavia rikkikaasuja ja niiden muodostumista.

 • Kuinka SB12 White -suuvettä käytetään?

  Kuinka SB12 White -suuvettä käytetään?

  SB12 White -suuvettä suositellaan käytettäväksi joka päivä. Purskuta 10 ml suuvettä noin 30-60 sekunnin ajan. Kurlaa ja sylkäise suuvesi pois, älä niele suuvettä. Käytä kahdesti päivässä hampaiden harjauksen jälkeen.

 • Minkä makuista on SB12 White -suuvesi?

  Minkä makuista on SB12 White -suuvesi?

  SB12 White on pehmeän piparmintun makuinen, suuveden erikoiskoostumus antaa suuhun erityisen puhtaan ja miellyttävän tunteen. 

 • Voiko SB12 White -suuvettä käyttää raskauden aikana?

  Voiko SB12 White -suuvettä käyttää raskauden aikana?

  Kyllä, SB12 on turvallinen käyttää raskauden aikana, noudata pullon käyttöohjetta.

 • Sisältääkö SB12 White alkoholia?

  Sisältääkö SB12 White alkoholia?

  Ei, SB12 White on täysin alkoholiton suuvesi.

 • Onko SB12 White -suuveden käytölle ikärajaa?

  Onko SB12 White -suuveden käytölle ikärajaa?

  SB12 sopii 12 vuotta täyttäneille.

 • Mistä SB12 White -suuvettä voi ostaa?

  Mistä SB12 White -suuvettä voi ostaa?

  SB12-tuotteita myydään apteekeissa.