mobile-menu-icon
dieting_badbreath_banner

LAIHDUTTAMINEN JA
PAHANHAJUINEN
HENGITYS

dieting_bad_breath

PAHANHAJUINEN HENGITYS VÄHÄHIILI­HYDRAATTISEN JA VÄHÄKALORISEN RUOKAVALION SEURAUKSENA

Painonhallinta ja huomion kiinnittäminen ruokavalioon saattavat olla hyviä asioita ihmisen yleiselle terveydelle ja hyvinvoinnille, mutta joidenkin ruokavalioiden ja laihdutuskonstien seurauksena voi olla myös ei-toivottuja sivuvaikutuksia.

Vähäkaloriset ja vähähiilihydraattiset ruokavaliot sekä paastoaminen voivat aiheuttaa ns. ketoosi-hengitystä eli asetonin hajua hengityksessä. Joidenkin mielestä hengitys haisee epätavallisen makealta tai hedelmäiseltä. Asetonin haju hengityksessä on ketoosin oireita, ketoosissa elimistö polttaa hiilihydraattien sijaan rasvaa saadakseen energiaa.

Miten ehkäistä laihdutusruokavaliosta johtuvaa pahanhajuista hengitystä?

Vähähiilihydraattisesta ja vähäkalorisesta ruokavaliosta johtuvaa pahanhajuista hengitystä voi ehkäistä pitkällä aikavälillä parhaiten muokkaamalla ruokavaliota. Hiilihydraatteja sisältävien ruoka-ainesten lisääminen saattaa auttaa ongelmaan. Kokojyväleipä ja -pasta sekä tumma riisi edes pieninä annoksina joillain aterioilla voi olla sopiva ratkaisu. Lisäksi on syytä juoda riittävästi vettä, jotta keho pysyy nesteytettynä ja ketoniaineet poistuvat tehokkaammin elimistöstä. Myös kuiva suu aiheuttaa pahanhajuista hengitystä.

Päivittäin pitää muistaa hyvästä suuhygieniasta huolehtiminen. Säännöllinen hampaiden pesu sekä hammasvälien ja kielen puhdistaminen ovat tärkeitä raikkaan hengityksen ylläpitämiseksi. Suuhygieniasta huolehtimista voi parantaa myös käyttämällä tutkitusti tehokasta SB12-suuvettä. SB12:n patentoitu koostumus neutraloi pahanhajuista hengitystä aiheuttavat rikkiyhdisteet ja tuo raikkaan hengityksen 12 tunniksi.

Lue lisää suuhygieniasta täällä!