mobile-menu-icon
pregnancy_banner_image

RASKAUS JA
PAHANHAJUINEN
HENGITYS

badbreath_pregnancy_thumbnail

PAHANHAJUINEN HENGITYS RASKAUDEN AIKANA?

Raskaus on jännittävää ja mahtavaa aikaa, mutta raskaus tuo usein mukanaan joukon vähemmän mukavia vaivoja. Normaaleja raskausajan haittoja ovat aamupahoinvointi, väsymys ja mielialan vaihtelut, mutta sen sijaan raskauden ja pahanhajuisen hengityksen välillä ei ole löytynyt selvää yhteyttä. Vielä parempi uutinen on se, että pitämällä hyvää huolta suuhygieniasta, käymällä säännöllisesti hammastarkastuksissa sekä käyttämällä turvallista SB12-suuvettä, on mahdollista päästä helposti eroon pahanhajuisesta hengityksestä.

Miksi hengitys haisee raskauden aikana?

Raskausaikana hormonit ovat kuin vuoristoradalla. Hormonitason vaihtelu muuttaa suun normaalia bakteerikantaa ja voi tehdä suusta täydellisen kasvualustan plakille. Kun bakteerit hajottavat ruoantähteitä suussa, syntyy rikkiyhdisteitä, jotka ihminen huomaa pahanhajuisena hengityksenä. Ruokamieliteot ja jatkuva napostelu edesauttavat plakin kertymistä.

Raskausajan hormonit ja lisääntynyt nesteen tarve voivat vaikuttaa syljentuotantoon, joka vähentyessään kuivattaa suuta. Kuiva suu on bakteereille mieluisa kasvuympäristö. Samoin aamupahoinvointi voi johtaa pahanhajuiseen hengitykseen, kun vatsahapot ja osittain sulanut ruoka jäävät haisemaan suuhun pahoinvoinnin jälkeen.

Miten raskausaikana voi ehkäistä pahanhajuista hengitystä?

Hyvä suuhygienia on raikkaan hengityksen peruspilari, raskausaikana ja muutenkin. Hammashoidon ammattilaisen tekemä hampaiden puhdistus ja tarkastus säännöllisesti pitävät suun terveenä. Samalla on oiva tilaisuus kysyä asiantuntijan neuvoa, mikäli joku hengitykseen tai suuhygieniaan liittyvä asia askarruttaa.

Jos kärsit aamupahoinvoinnista, huuhtele ja purskuttele suu vedellä, niin pääset eroon vatsahapoista ja ruoantähteistä suussa. Pahanhajuista hengitystä voi estää myös välttämällä tiettyjä ruokia ja juomia, kuten valkosipulia, sipuleita, mausteisia ruokia, kahvia ja sokerisia juomia.

SB12-suuvesi on tutkittu ja turvallinen päivittäisessä käytössä, se sopii käytettäväksi myös raskausaikana. Tutustu pullon käyttöohjeisiin. SB12-tuotteet näet täältä, kysy lisää apteekista!