mobile-menu-icon
teeth-whitening-home-banner

HAMPAIDEN
VALKAISU
KOTONA

teethwhitening-at-home_thumbnail

KUINKA HAMPAIDEN VALKAISUN VOI TEHDÄ KOTONA?

Jos haluat tehdä hampaiden valkaisun edullisemmin ja oman kodin rauhassa, turvallisia ja suhteellisen edullisia vaihtoehtoja löytyy paljon.

Menetelmiä kotivalkaisuun on tarjolla niin runsaasti, että varmasti jokaiselle löytyy sopiva.

Valitse valkaisumenetelmä omien tavoitteidesi ja mieltymyksiesi mukaan. Pidätpä tärkeimpänä valintakriteerinä hintaa, nopeutta, tehoa, turvallisuutta tai valkaisun luonnollisuutta, oikea hampaiden valkaisumenetelmä löytyy varmasti.

Seuraavassa on esitelty muutamat parhaista tällä hetkellä markkinoilla olevista valkaisumenetelmistä:

Valkaisupaketit

Yksi yleisimmistä tavoista tehdä hampaiden valkaisu kotona on ostaa valkaisupaketti, valikoimaa löytyy eri merkeiltä runsaasti.

Monissa valkaisupaketeissa on muotti, joko yhden koon tai muotoiltava, sekä valkaiseva aine, joko vetyperoksidi tai typpiperoksidi.

Vaikka vaikuttavat aineet eivät ole niin voimakkaita seoksia kuin ammattilaiskäytössä, kotivalkaisulla voi silti saada näkyviä tuloksia.

Hampaiden valkaisupaketteja myydään mm. apteekeissa ja kosmetiikkaan erikoistuneissa myymälöissä.

Hampaiden valkaisupaketteja pidetään turvallisina, mutta valkaisumenetelmä kannattaa kuitenkin valita tarkkaan.

Valkaisevat aineet ovat vaarallisia nieltynä ja valkaisevien tuotteiden pitkäaikainen käyttö voi aiheuttaa hampaiden herkkyyttä.

Jos sinulla on sairauksia tai olet raskaana, keskustele hampaiden valkaisusta ensin hammaslääkärisi kanssa.

Valkaisuliuskat

Valkaisuliuskat on tehokas tapa tehdä hampaiden valkaisu kotona. Valkaisuliuskoja myydään mm. apteekeissa ja verkkokaupoissa. Liuska on ohut, muovinen nauha, jonka päällä on kerros peroksidia tai peroksidiksi muuttuvaa vaikuttavaa ainetta. Liuskoja voi käyttää hampaisiin päivittäin muutaman viikon ajan.

Koska valkaisuliuskat ovat tehokkaita, tuloksia pitäisi näkyä jo muutaman päivän kuluttua.

Vaikka valkaisuliuskoja pidetään turvallisina, erikoissairaudet ja raskaus ovat syitä keskustella ammattilaisen kanssa ennen hampaiden valkaisua.

Pitkäaikainen valkaisuliuskojen käyttö voi johtaa hampaiden herkistymiseen ja klooridioksidia sisältävät liuskat saattavat vaurioittaa hammaskiillettä.

Ohentunut hammaskiille ja vauriot hampaissa voivat johtaa hampaiden kellastumiseen.

Valkaiseva hammastahna

Olet varmasti huomannut kaupan hyllyllä hammastahnojen laajan valikoiman ja niiden erikoisominaisuudet, kuten valkaisevan vaikutuksen. Hammastahnojen valkaisevasta tehosta ei ole yhtä hyviä näyttöjä kuin muiden kotivalkaisumenetelmien, mutta valkaiseva hammastahna voi silti antaa sinulle säteilevämmän hymyn.

Valkaisevia hammastahnoja on yleensä kahta tyyppiä; hankaava tahna, joka irrottaa tahroja ja värjäytymiä hampaan pinnasta, sekä valkaiseva tahna, joka valkaisee hampaita valkaisevien ainesosien avulla.

Hankaava valkaiseva hammastahna toimii niin, että se hankaa hampaan pinnalta pois tahroja, jotta hampaat näyttävät valkoisemmilta.

Pitkäaikainen hankaavan hammastahnan käyttö voi ohentaa hammaskiillettä, mikä puolestaan voi saada hampaat näyttämään tummemmilta tai keltaisilta. Tästä syystä yleisimmin suositellaan käytettäväksi ei-hankaavia valkaisumenetelmiä.

Valkaisevat hammastahnat ja geelit sisältävät esimerkiksi typpiperoksidia tai vetyperoksidia, jotka fysikaalisesti muuttavat hammaskiillettä valkoisemmaksi.

Pitkittynyt valkaisuaineiden käyttö saattaa tehdä hampaista herkät.

Valkaiseva suuvesi

Valkaiseva suuvesi on erinomainen lisä päivittäiseen suunhoitoon.

Nykyaikaiset valkaisevat suuvedet sisältävät yleensä polymeerejä, jotka sekä poistavat tahroja ja värjäytymiä että suojaavat hampaita uusilta värjäytymiltä.

Suuveteen lisätty fluori antaa lisäsuojaa ja vahvistaa hampaita.

Jatkuvaan käyttöön sopiva hampaiden valkaisu on esimerkiksi uusi SB12 White -suuvesi, joka samalla valkaisee hampaita ja raikastaa hengityksen, joka päivä.

VINKKI! Käytä SB12 Whitea myös ylläpitämään tehtyä hampaiden valkaisun tulosta ja suojaamaan puhdistettuja hampaita.