mobile-menu-icon
yellowtheeth-banner

KELTAISET
HAMPAAT

yellowteeth-thumbnail

KELTAISET HAMPAAT

Ikääntymisen myötä olet saattanut huomata, että hampaat pikku hiljaa tummenevat ja näyttävät keltaisilta. Keltaisten hampaiden syy on harvemmin lääketieteellinen, joten keltaiset hampaat on yleensä harmiton vaiva.

Vaikka keltaiset hampaat olisikin vaaraton haitta, ei keltainen hymy varsinaisesti houkuttele hymyilemään. Joillain on tapana peittää keltaiset hampaat kädellä, kun naurattaa.

Keltaisiin hampaisiin voi olla erilaisia syitä, jotka vaikuttavat sopivan hampaiden valkaisumenetelmän valintaan.

Mistä keltaiset hampaat johtuvat?

Alla on listattu yleisiä syitä keltaisiin hampaisiin:

Ikä
Ikääntymisen myötä hammaskiille vähitellen ohenee paljastaen samalla tummempaa hammasluuta.

Kun hammaskiille on ohentunut ja hammasluu näkyy, hampaat vaikuttavat keltaisilta ja värjäytyneiltä.

Tupakointi
Monien muiden terveyshaittojen lisäksi tupakointi on usein syynä keltaisiin hampaisiin.

Kun tupakoit, nikotiini ja terva tarttuvat hampaiden pinnalle saaden ne keltaisen tai jopa ruskean näköisiksi.

Loukkaantuminen
Halkeamat ja iskut voivat aiheuttaa epätasaisuutta hampaan pinnalle. Epätasaiset kohdat hampaissa voivat näyttää keltaisilta.

Hammaskiilteen ja hammasluun vauriot aiheuttavat keltaisia hampaita etenkin lapsilla, joiden hampaat ovat vielä kehittymässä.

Unohditko harjata hampaat?
Lapsille opetetaan jo pienestä pitäen, että hampaat pitää harjata kaksi kertaa päivässä. Hampaiden harjaaminen ja hammasvälien puhdistaminen kaksi kertaa päivässä on äärimmäisen tärkeää, kun hampaat halutaan pitää valkoisina ja hyvässä kunnossa. Kunnollinen suuhygienia, johon kuuluu hampaiden harjaus, hammasvälien puhdistus ja laadukas suuvesi, kuten SB12 White, on ratkaisevassa roolissa päivän aikana kertyneiden ruoanjämien ja bakteerien poistamisessa.

Tee
Värjäytyneistä hampaista huomaa helposti, kuka on vannoutunut tumman teen ystävä. Itse asiassa tummat teet aiheuttavat vielä kahviakin enemmän keltaisia tahroja hampaisiin. Monissa tummissa teelaaduissa on tanniineja, jotka helposti tarttuvat hampaisiin, pieniin halkeamiin ja epätasaisiin kohtiin, saaden hampaat näyttämään keltaisilta.

Hampaat pysyvät helpommin valkoisina kotikonstein, kun huuhtelet suun hapokkaiden ja tummien juomien jälkeen vedellä.

Valkaiseva suuvesi, kuten SB12 White, on erinomainen vaihtoehto, jos haluat sekä raikkaan hengityksen että valkoisemmat hampaat.

Lue lisää luonnollisesta hampaiden valkaisusta.