mobile-menu-icon
naturally-whitening-banner

LUONNOLLINEN
HAMPAIDEN
VALKAISU

naturally-whitening-teeth

LUONNOLLINEN HAMPAIDEN VALKAISU

Raikas suu ja terveet hampaat antavat hyvän syyn hymyyn.

Taistelussa keltaisia hampaita vastaan arkiset teot ovat merkittäviä. Jos etsit keinoja luonnolliseen hampaiden valkaisuun, jatka lukemista. Lisää tietoa saat myös sivulta hampaiden valkaisu kotona.

5 luonnollista menetelmää hampaiden valkaisuun

Näillä luonnollisilla menetelmillä voit kokeilla hampaiden valkaisua kotioloissa.

Mansikat ja ruokasooda
Mansikat ja ruokasooda eivät ole mikään taikatemppu ja yhdistelmän valkaisevasta tehosta löytyy paljon epäilevää keskustelua internetissä. Mansikka ja ruokasooda poistavat pinnallista plakkia ja muita jämiä hampaiden pinnalta saaden aikaan lievästi valkaisevan vaikutuksen. Jatkuvassa käytössä menetelmä ei toimi, koska mansikan hapot aiheuttavat vahinkoa hammaskiilteelle ja siten hampaiden tummumista.

Käytä pilliä
Monet juomat, kuten virvoitusjuomat, kahvi, tee ja viini, voivat ohentaa hammaskiillettä ja ajan myötä aiheuttaa värjäytymiä.

Hammaskiilteen alla on tummempi hammasluu. Kun hammaskiille kuluu vähitellen pois, sen alta paljastuu siis tummemman näköinen hammasluu.

Kokeile juoda pillillä, niin vähennät haitallisten aineosien ja hampaiden kontaktin minimiin. Saatat yllättyä, miten näin yksinkertainen ja luonnollinen tapa saada valkoisemmat hampaat voi vaikuttaa.

Omenaviinietikka
Kuten mansikan ja ruokasoodan, myös omenaviinietikan väitetään saavan hampaat valkoisemmiksi. Tämä on totta tiettyyn rajaan asti, sillä omenaviinietikan hapokkuus pääsee kyllä tahrojen ja ruoanjämien läpi. Mutta aivan kuin mansikka ja ruokasooda, myös omenaviinietikka pehmentää hammaskiillettä.

Ohentunut hammaskiille johtaa lopulta hampaiden värjäytymiseen. Jos haluat kokeilla omenaviinietikalla valkaisua, ole varovainen äläkä valkaise näin kovin usein.

Huuhtele vedellä
Paras tapa valkaista hampaita luonnollisesti on todennäköisesti ennaltaehkäistä hampaiden värjäytyminen, joten huuhtele suusi vedellä aina syötyäsi hapokkaita hedelmiä tai juomia. Vesi vie pois osan hammaskiillettä vahingoittavista hapoista.

Mitä kauemmin hapoilla on aikaa nakertaa hammaskiillettä, sitä enemmän vahinkoa ne saavat aikaiseksi. Kuten aikaisemmin mainittiin, ohentunut hammaskiille tummentaa hampaita, koska alta näkyy tummaa hammasluuta.

Rouskuvat hedelmät ja kasvikset
Jos olet etsinyt luontaisia tapoja valkaista hampaita, olet saattanut törmätä rouskuvien hedelmien ja kasvisten syöntiin.

Jotkut väittävät, että esimerkiksi omenan rouskuttelu luontaisesti hankaa ruoanjämiä ja plakkia pois hampaista, jolloin hampaista tulee valkoisemmat. Omenat ovat toki terveellisiä, mutta omenoita jatkuvasti rouskuttamalla syövyttää myös hammaskiillettä.

Hampaiden valkaisuun ja valkoisena pitämiseen auttaa hyvä hampaiden hoito ja suuhygienia. Päivittäinen hampaiden harjaus, hammasvälien puhdistus ja laadukkaan suuveden, kuten SB12 Whiten, käyttö pitävät hampaat paitsi valkoisina, myös terveinä ja vahvoina.