mobile-menu-icon
faq_banner

USEIN KYSYTTYÄ
SB12

faq-mouthwash

SB12 -suuvesi


faq-boost

SB12 Boost

faq-white

SB12 White

 • Mihin perustuu lupaus raikkaasta hengityksestä 12 tunniksi?

  Tieteeseen.

  SB12 kehitettiin Oslon yliopiston hammaslääketieteen laitoksella. SB12:n patentoitu koostumus ehkäisee pahanhajuista hengitystä aiheuttavien rikkikaasujen (VSC) muodostumista.

  Rikkikaasut aiheuttavat epämiellyttäviä hajuja, kun bakteerit hajoittavat ruoantähteitä hampaiden välissä, ientaskuissa ja kielen takapinnalla.

  SB12:n teho perustuu sinkkiasetaatin ja klooriheksidiinin yhteisvaikutukseen, joka on voimakkaampi yhdisteenä kuin yksittäisten aineiden vaikutuksena. Vaikuttavien aineiden yhteisvaikutus tekee mahdolliseksi yksittäisten ainesosien matalat pitoisuudet8, 9, 15

  Klooriheksidiini hajottaa rikkimolekyylejä, jolloin sinkki pääsee tehokkaammin sitoutumaan rikkiyhdisteisiin. Lisäksi klooriheksidiinillä on antibakteerinen vaikutus bakteerien limakalvoihin. Klooriheksidiinin ainutlaatuinen kyky kiinnittyä suun pinnoille, kieleen ja hampaisiin säilyttää SB12:n raikastavan tehon pitkään. Huomaa myös, että klooriheksidiinipitoisuus on niin matala, ettei se aiheuta hampaiden värjäytymiä.

  Sinkkiasetaatti on sinkin tehokkain muoto rikkikaasuihin (VSC). Sinkki sitoutuu jakautuneisiin rikkimolekyyleihin muodostaen liukememattomia, tuoksuttomia yhdisteitä, jotka syljetään pois suuveden kanssa tai nielaistaan. Lisäksi sinkkiasetaatti vaikuttaa suoraan rikkikaasujen tuotantoon.

  Lähteet:

  8 Thrane P, Jonski G, Young A, Rölla G. A New Mouthrinse Combining Zinc and Chlorhexidine in Low Concentrations Provides Superior Efficacy Against Halitosis Compared to Existing Formulations: A Double-Blind Clinical Study. J Clin Dent (2007) 18: 82-86.

  9 Thrane P, Jonski G, Young A, Rölla G. Zn and CHX mouthwash effective against VSCs responsible for halitosis for up to 12 hours. Dental Health (2009) 48:2-6.

  10 Thrane P, Jonski G, Young A. Comparative effects of various commercially available mouth-rinse formulations on halitosis. Dental Health (2010) 49: 6-10.

  11 Saad S, Greenman J, Shaw H. Comparative effects of various commercially available mouthrinse formulations on oral malodor. Oral Diseases (2011) 17: 180-186.

  12 Ademoviski et al. Comparison of different treatment modalities for oral halitosis. Acta Odontol. Scand. (2012) 3: 224-233

 • Miten SB12 antaa rahalle vastinetta ?

  SB12 ei ainoastaan peitä pahanhajuista hengitystä vaan ehkäisee sitä. SB12 poistaa ja ehkäisee pahanhajuista hengitystä aiheuttavia rikkikaasuja (VSC) suuontelossa. Tästä tuloksena on raikas, miellyttävä hengitys.

  SB12:n patentoitu koostumus on niin tehokas, että käyttämällä SB12-suuvettä saat heti raikkaan hengityksen 12 tunniksi.

  Kun käytät SB12-suuvettä aamulla ja illalla, saat raikkaan hengityksen 24 tunniksi. Mietipä, ikävä ”aamuhengitys” on historiaa! Koe olosi varmaksi kaikissa tilanteissa.

 • Mistä tulee nimi SB12?

  SB12 tulee sanoista Safe Breath for 12 hours eli raikas hengitys 12 tunniksi. Tuotelupaus on siis jo SB12:n nimessä ja 12 tunnin raikas teho on tieteellisesti tutkittu.

 • Miten SB12 toimii?

  SB12-suuveden vaikuttavat aineet, sinkkiasetaatti ja klooriheksidiini, muodostavat tehokkaan ja ainutlaatuisen yhdistelmän, joka neutraloi pahanhajuista hengitystä aiheuttavat aineet ja prosessit. SB12:n ainutlaatuinen ja patentoitu koostumus kiinnittyy suun limakalvoille, hampaisiin ja kieleen varmistaen ensiluokkaisen raikkaan hengityksen 12 tunniksi. SB12 on tieteellisesti tutkittu käyttäen laitteita, jotka on erityisesti suunniteltu mittaamaan pahanhajuista hengitystä aiheuttavia suun rikkikaasuja. Nämä tieteelliset tutkimukset yhdessä kliinisten kokeiden kanssa todistavat SB12:n olevan tehokas, pitkävaikutteinen ja turvallinen päivittäiskäytössä.

 • Sisältääkö SB12 fluoria?

  Kyllä, SB12 Duo ja White -suuvedet sisältävät 0,2% natriumfluoridia, ja SB12 Mint&Menthol ja Mild -suuvedet sisältävät 0.05% natriumfluoridia.

 • Kuinka usein minun tulisi käyttää SB12-suuvettä?

  Mitään virallista rajoitusta ei ole, mutta purskuttelemalla SB12-suuvettä aamulla saat ensiluokkaisen raikkaan hengityksen 12 tunniksi. 24 tunnin vaikutuksen saamiseksi purskuttele aamuin illoin.

 • Sopiiko SB12 raskaana oleville?

  Kyllä, SB12 on turvallista käyttää raskauden aikana. Noudata SB12-pullossa olevaa käyttöohjetta.

 • Tehoaako SB12 aamulla herätessä olevaan pahanhajuiseen hengitykseen?

  Pahanhajuinen hengitys herätessä (“morning breath”) johtuu syljen erityksen vähenemisestä yöunien aikana. Syljen eritys auttaa puhdistamaan suun ruuan tähteistä ja pahanhajuisista bakteereista. Yöunen aikana syljen eritys vähentyy ja suu kuivuu. Pahanhajuinen hengitys herätessä on normaalia ja sitä esiintyy kaikilla, mutta on tietysti miellyttävämpää herätä ilman pahanhajuista hengitystä ja pahaa makua suussa. SB12-suuveden purskutteleminen ennen nukkumaanmenoa voi auttaa ehkäisemään pahanhajuista hengitystä herätessä. Tutkimukset osoittavat, että sinkin ja klooriheksidiinin yhdistelmä neutraloi tehokkaasti VSC-rikkiyhdistelmiä (Volatile Sulphur Compounds). Näitä rikkiyhdistelmiä muodostuu suuontelossa, kielen takaosassa ja hampaiden välissä, kun bakteerit pilkkovat ruoantähteitä. Ehkäisemällä näiden rikkiyhdisteiden muodostumista SB12 vähentää merkittävästi hengityksen epämiellyttävää hajua herätessä.1.

  references: Dental Health Volume 48 May 2009 No 3 of 6

 • Sisältääkö SB12 alkoholia?

  SB12-suuvedet ovat alkoholittomia, lukuunottamatta SB12 Mild:ia, joka sisältää pienen määrän alkoholia.

 • Liittyykö SB12-suuveden käyttöön ikärajoituksia?

  SB12 ei sovellu alle 12-vuotiaille. Noudata SB12-pullossa olevaa käyttöohjetta.

 • Mistä voin ostaa SB12:ta?

  SB12 on saatavilla apteekeista.

 • Mitä on SB12 boost?

  SB12 boost on ainutlaatuinen sokeriton purukumi, joka sisältää sinkkiä, fluoria ja ksylitolia. SB12 boostin patentoitu koostumus varmistaa ensiluokkaisen raikkaan hengityksen ja edistää suun terveyttä:

  Sinkki ehkäisee pahanhajuista hengitystä

  Natriumfluoridi vahvistaa hampaita ja ehkäisee reikiintymistä

  Ksylitoli vähentää plakkia

 • Miten SB12-suuvettä ja SB12 boost -purukumia tulee käyttää?

  Purskuttele SB12-suuvettä varmistaaksesi ensiluokkaisen raikkaan hengityksen 12 tunniksi. Ota SB12 boost -purukumi, kun tarvitset välitöntä raikastusta esimerkiksi ruokailun tai kahvin juonnin jälkeen.

 • Miksi SB12 boost sisältää eri makeutusaineita?

  Jokaisella makeutusaineella on oma roolinsa eri vaiheessa purukumin pureskelua. Yhdistelemällä eri makeutusaineita olemme varmistaneet, että SB12 boost -purukumin maku säilyy koko pureskelun ajan. Kaikkien käytettyjen makeutusaineiden määrät ja laadut noudattavat voimassa olevia rajoituksia.

 • Sisältääkö SB12 boost liivatetta tai muita kasvissyöjille soveltumattomia ainesosia?

  Ei, SB12 boost ei sisällä liivatetta eikä muita kasvissyöjille soveltumattomia ainesosia.

 • Onko SB12 boostin kehittämisessä käytetty eläinkokeita?

  Ei, minkään SB12 boostin ainesosan testaamisessa ei ole käytetty eläinkokeita.

 • Onko SB12 boostissa gluteenia tai laktoosia?

  Ei.

 • Sisältääkö SB12 boost fluoria?

  Kyllä, jokainen yksittäinen SB12 boost -purukumi sisältää 0.26 mg natriumfluoridia. Fluoripitoisuus on siis 0.013 %.

 • Kuinka monta kcal/kJ SB12 boost sisältää?

  Yksittäinen SB12 boost –purukumi sisältää 3,2 kcal/13,5 kJ.

 • Minkä ikäisille SB12 boost soveltuu?

  SB12 boost soveltuu yli 12-vuotiaille.

 • Kuinka monta SB12 boost -purukumia voin pureskella päivässä?

  SB12 boostin suositeltu annostus on 5 purukumia päivässä.

 • Soveltuuko SB12 boost käytettäväksi raskauden aikana?

  Kyllä, SB12 boostia voi käyttää raskauden aikana. Noudata pakkauksen käyttöohjetta.

 • Miten kauan SB12 boost säilyy?

  SB12 boostin säilyvyysaika on 24 kuukautta.

 • Mitä tapahtuu, jos nielaisen SB12 boost -purukumin?

  SB12 boost -purukumin nielaiseminen ei ole suositeltavaa, mutta siitä ei aiheudu terveysongelmaa. SB12 boost poistuu kehosta sulattamattomana.

 • Mistä voin ostaa SB12 boostia?

  SB12 boost on saatavilla apteekeista.

 • Estääkö hammasproteesi SB12 boostin käytön?

  Hammasproteesi ei yleensä estä purukumin käyttöä. Ota yhteys hammaslääkäriisi, jos olet epävarma asiasta.

 • Miksi käyttäisin SB12 White -suuvettä?

  Ruoka ja juomat, kuten kahvi, punaviini, tee, marjat ja monet muut ruoka-aineet aiheuttavat hampaiden värjäytymistä ja tummentumia. SB12 White poistaa tehokkaasti värjäytymiä tehden hampaista valkoisemmat ehkäisten samalla uusien värjäytymien syntymistä kahden viikon päivittäisessä käytössä.

 • Miten SB12 White poistaa tahroja ja värjäytymiä?

  SB12 White sitoo yhdisteitä, jotka aiheuttavat hampaiden värjäytymistä, ja tekee yhdisteistä vesiliukoisia, jolloin värjäytymistä pääsee helpommin eroon. Lisäksi SB12 White suojaa hampaita uusilta tahroilta, kun käytät suuvettä päivittäin.

 • Vahingoittaako SB12 White hampaita?

  SB12 White ei sisällä hankaavia tai hapettavia ainesosia, joten se ei vahingoita hammaskiillettä.

 • Kuinka SB12 White vahvistaa hampaita?

  Kaikki SB12-suuvedet sisältävät fluoria. SB12 White sisältää 0.2% fluoria, joka vahvistaa hammaskiillettä ja ehkäisee siten reikiintymistä.

 • Poistaako SB12 White myös pahanhajuista hengitystä?

  SB12 White sisältää saman tehokoostumuksen sinkkiasetaattia ja klooriheksidiiniä kuin muutkin SB12-suuvedet. SB12:n patentoitu koostumus ehkäisee pahanhajuista hengitystä aiheuttavia rikkikaasuja ja niiden muodostumista.

 • Kuinka SB12 White -suuvettä käytetään?

  SB12 White -suuvettä suositellaan käytettäväksi joka päivä. Purskuta 10 ml suuvettä noin 30-60 sekunnin ajan. Kurlaa ja sylkäise suuvesi pois, älä niele suuvettä. Käytä kahdesti päivässä hampaiden harjauksen jälkeen.

 • Minkä makuista on SB12 White -suuvesi?

  SB12 White on pehmeän piparmintun makuinen, suuveden erikoiskoostumus antaa suuhun erityisen puhtaan ja miellyttävän tunteen.

 • Voiko SB12 White -suuvettä käyttää raskauden aikana?

  Kyllä, SB12 on turvallinen käyttää raskauden aikana, noudata pullon käyttöohjetta.

 • Sisältääkö SB12 White alkoholia?

  Ei, SB12 White on täysin alkoholiton suuvesi.

 • Onko SB12 White -suuveden käytölle ikärajaa?

  SB12 sopii 12 vuotta täyttäneille.

 • Mistä SB12 White -suuvettä voi ostaa?

  SB12-tuotteita myydään apteekeissa.